APA SERVICE A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU ASISTENȚĂ TEHNICĂ PENTRU PROIECTUL REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ

APA SERVICE A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU ASISTENȚĂ TEHNICĂ PENTRU PROIECTUL REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ

Reprezentanții Apa Service Giurgiu au semnat vineri, 17 august, contractul de Asistență Tehnică pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrasctructurii de apă și apă uzată din Județul Giurgiu, în perioada 2014-2020.

La conferința de prezentare și semnare a proiectului a fost prezent primarul Nicolae Barbu, reprezentanți ai Consilului Local și Județean precum și reprezentanții părții contractante.

”Totul e bine când se termină cu bine. Primul studiu de fezabilitate a fost făcut în anul 2013, iar în anul 2014 a fost scos pentru prima dată la licitație, însă din varii motive aceasta a fost sistată. Mă bucur că, odată cu preluarea președinției Consiliului Județean de către Marian Mina, lucrurile au început să meargă, iar în anul 2017 a fost pornită din nou licitația. Eu am ferma convingere că nu suntem foarte întârziați și profit de această ocazie să-i felicit pe toți cei care au lucrat la implementarea proiectului”, a adăugat primarul Nicola Barbu.

Obiectul contractului semnat astăzi la Apa Service constă în pregătirea aplicației de finanțare și a documentelor de suport (studiu de fezabilitate realizat în baza studiilor hidrogeologice, topografice, geotehnice, de tratabilitate, studii privind calitatea apei, analiza instituțională, analiza cost beneficiu etc.), precum și pregătirea documentațiilor de atribuire pentru:

– 15 contracte de lucrări (8 contracte tip execuție și 7 contracte tip proiectare și execuție);
– 6 contracte de furnizare (echipamente întreținere canalizare, echipamente laborator verificare metrologică, buldoexcavator -2 bucăți, miniexcavator-1 bucată);

– 1 contract de audit;

Valoarea contractului este de aproximativ 29 de milioane de lei, sursele de finanțare fiind Programul Operațional Infrastructura Mare – POIM (85%), Bugetul de Stat (14%) și Bugetul Local (1%).

Un număr de peste 100 de mii de locuitori vor beneficia de facilitățile oferite în cadrul Proiectului fiind realizate 13 sisteme de alimentare cu apă și 20 de aglomerări, unde se vor realiza în principal, 243 km de rețele de apă, 529 km de rețele de canalizare, 15 stații de pompare apă potabilă, 81 de stații de pompare apă uzată, 16 stații de epurare. De aceste investiții vor beneficia 20 de UAT-uri: Giurgiu, Bolintin Vale, Valea Dragului, Roata de Jos, Vânătorii Mici, Sfântu Gheorghe, Săbăreni, Dealu, Mihăilești, Hotarele, Gostinari, Ogrezeni, Adunații Copăceni, Malu Spart, Crevedia Mare, Bucșani, Mârșa, Cosoba, Izvoarele, Singureni, Călugăreni și Grădinari.

Ultima modificare: 20.08.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ZIUA MARINEI ROMÂNE, SĂRBĂTORITĂ MÂINE ÎN PORT

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.